keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Andrew Roberts - Napoleon, A life

Poikkeuksellisen lyhyen kirjan jälkeen otan sekä poikkeuksellisen pitkän että muutenkin toisenlaisen
kirjan lukuun. Tämä on ilmeisesti jonkinnäköinen dokumentti napoleonista ennemminkin kuin elämänkerta vaikka se sitäkin on.

En ole kuunnellut/lukenut elämäni aikana kovin motnaa elämänkertaa, mutta ne mitkä olen lukenut ovat olleet vähintäänkin välttäviä. Tästä johtuen en usko että tämä massiivinen 32h pitkä teos menee hukkaan tai tuntuu pitkältä. Päinvastoin.

Englanninkielisille dokumentaarisille äänikirjoille tyypillisesti lukijana on joku hitaahko kaveri joten tätä voi hyvin kuunnella 1.7x nopeudella ja kohtuullisella englanninkielentaidolla.

Ennakkoarvosana: 3-4/5
Pituus: 32h 57min (nopeutettuna 20h+)

Edit 24.6.2015 : Välitunnelmia ennen ihan loppua. Tämä kirja on saanut kyllä minut ymmärtämään paljon lisää historiasta ja pituudestaan huolimatta on ollut hyvä kokemus. Nämä asiat olisi toki ollut hyvä tietää ennen matkustamista ranskaan, olisin osannut arvostaa tiettyjä paikkoja ihan toisella tavalla. Toulerie -  salamurhayritys jne. Kova jätkä kaikenkaikkiaan. Katsotaan pian mitä loppupisteiksi tulee.

Väliarvosana 4/5

Edit2 24.6.2015: Kirja päättyi ja aika sopivasti lähes tarkalleen 200 vuotta Waterloon taistelun jälkeen. Hieno kirja, hienoja elämyksiä. Loppuarvosana 4/5

p.s. For the english readers - please comment and contact me if you would like me to write my reviews on audiobooks in english.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti