lauantai 4. heinäkuuta 2015

Anthony Doerr - All the light we cannot see (osa 2)

Tämä kirja oli niin hyvä että en jaksa edes kirjoittaa ensimmäsieen osaan jatkoa. Täydet 5 pistettä ja kestää varmasti myöhemmin uudelleen kuuntelun.

Jo alusta saakka on selvää että kirja kertoo elämänkohtaloista jotka toisesta maailmansodasta huolimatta kietoutuvat jossain välissä toisiinsa. Toisena hahmona on nuorena sokeutunut tyttö joka sinnittelee miehitetyssä Ranskassa isänsä pitäessä huolta siitä että tyttö pärjää. Isä on taitava puuseppä ja on toiminut ranskalaisen museon lukkoseppänä joka saa ennen miehitystä museon johtajalta tärkeän tehtävän.

Toinen hahmo on saksalainen poika joka on kiinnostunut radioteknologiasta ja päätyy Hitler jugend koulutuksen kautta metsästämään partisaaneja peilaamalla radiolähetyksiä. Mukana on pari muuta mielenkiintoisesti kuvattua henkilöhahmoa ja yksi eloton kappale jota en tässä nyt halua paljastaa. Kaikenkaikkiaan kyseessä on koskettava teos menetetystä nuoruudesta ja hukatuista elämistä, isän rakkaudesta ja sodasta. Kirja on sotakuvaus olematta sotakirja. Mahtava teos.

Loppuarvosana: 5+/5
Final score: 5+/5


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti