lauantai 19. syyskuuta 2015

Johannes Linnankoski - Laulu tulipunaisesta kukasta

Tälläisenä aikana kun meillä on hallituksen työesityksen kahtia jakama maa ja käsissä valtava
pakolaisongelma on hyvä kuunnella jotain joka kertoo siitä menneestä maasta jonka nimi on Suomi Finland.

Tämä on joskus ollut kohukirja ja tästä tehty elokuva oli aikansa kohuelokuva. Kirjan kerronta on runollista ja vanhahtavaa mutta sujuvaa. Kirja kuvaa suomalaista maisemaa, suomalaisuutta ja maalaisuutta. Kirjan tapahtumat sijoittuvat aikaan kun täällä meno oli  viatonta ja pellot vihreitä. Naiset kauniita ja miehet rautaa. Päähenkilö Olavi haluaa naida piian ja riitautuu isänsä kanssa - siitä se sitten lähtee.

Minä muuten aina ihmettelin että mitä tuo kirjan nimi oikein tarkoittaa enkä arvannut oikein. Saat kuitenkin kuunnella vastauksen siihen aivan itse.

Nopeus: 1.5x
Lukija: Eija Peltonen
Linkki: https://kirja.elisa.fi/aanikirja/laulu-tulipunaisesta-kukasta
Ennakkoarvosana: 3/5 (klassikkobonus)

Keskitunnelmat ja VAROITUS!

Tämä äänikirja valitettavasti saa kuitenkin loppupeleissä 1/5 pisteytyksen. Syy on joko aivan käsittämättömän raskaslukuisessa kirjoitustyylissä tai omintakeisessa lukutavassa joka saa koko kirjan kuulostamaan yhdeltä runonlausunnolta ilman minkäänlaista yhtenäistä juonta. Kyllä siinä joku Olavi ja Kyllikki on ja rakastetaan ja mitälie. 

VAROITUS: Tätä ei kannata kuunnella ensimmäisenä äänikirjana - itseasiassa täytyy sanoa että jos kuka tahansa 1990 luvun jälkeen syntynyt tämän joskus kuuntelee niin on kyllä aika kovan luokan jätkä. Tulkaa moikkaamaan mua vanhainkotiin. Älä siis kuuntele tätä ensimmäisenä kirjanasi - jos ei ole rahaa parempiin niin pyydä vaikka minulta jotain. Plz. Por favor. Kauhea kirja. Yritän kuitenkin tuhlata tähän vielä sen reilun tunnin mitä on jäljellä, mutta tuskaa on joka minuutti.

Loppuarvosana (äänikirjalle): 1/5 jossa mukana jo klassikkobonus.

p.s. Tämä kirja muuten on ilmaisena elisa kirjassa - hae omasi linkin päästä: https://kirja.elisa.fi/aanikirja/laulu-tulipunaisesta-kukasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti