tiistai 13. lokakuuta 2015

Katja Kettu - Yöperhonen

Tutustuin näihin Ketun teoksiin katsomalla joku aika sitten Kätilön teatterissa. Elokuva oli kyllä ihan
ok mutta joitain häiritseviä kohtia siinä oli jotka eivät tietysti ole kirjailijan vikoja: Kun Krista Kososelsta (päähenkilöä esittänyt näyttelijä) lähti hiukset niin se näytti pojalta. Toki kauniilta pojalta mutta pojalta nevertheless. En käsittänyt sitä hyökkäystä saksalaisten kolonnaa vastaan, kun näytti siltä että niillä hyökkääjillä oli saksalaiset konekiväärit (kai nyt kaikki tuntee miltä MG42 näyttää?). Sitten ihan lopussa se mies (toinen päähenkilö) karkaa venäläisten leiriltä  yllään venäläisen vartijan asu - hetki eteenpäin ja tuon asun päällä on saksalaisen "viitta" saksalaisin hihamerkein. Whaaaat? No ehkä olin väärässä - kirja varmasti on ollut hyvä. Ei kai siitä muuten elokuvaa olisi tehty.

Tässä kirjassa on samoja elementtejä, lappi, neuvostoliitto, tyttö, raskaus. Olen vasta alussa mutta rakastan jo nyt teoksen kuvauksia. Kieli on kaunista ja rikasta, kuvaukset tarkkoja ja brutaalin rehellisiä. Lukijana toimii Krista Kosonen joka, huolimatta siitä että näytti hieman pojalta, on ihan vitun kova lukija. Haluaisin että Krista Kosonen lukisi minulle iltasadun joka ilta. Aivan uskomaton ja nousee alun perusteella ehdottomasti lukijoiden kärkikaartiin. Tuottajat: Maksakaa sille riittävästi että jatkaa lukemista. Ja Krista, plz?

Teininä väärän puolen paksuksipistämä lappalaistyttö pakenee neuvostoliittoon - kyllä tästä seikkailu syntyy.

Pituus: 12h 32min
Lukija: Krista Kosonen <3
Nopeus: 1.5x
Ennakkopisteet: 3 tai 4 / 5 (Kristasta plussaa joten laitetaan 4)



p.s. Näytät sinä Krista kyllä ihan helevetin hyvälle ja olet todella lahjakas. Se putous oli ihan paska ohjelma, mutta se ei ole sinun vikasi. Lyhythiuksisena näytät kuitenkin vähän kauniille sängettömälle pojalle. Toivottavasti ei mene herneet nenään, tää on vähä tällänen savolainen kehu jonka jälkeen jokaista osapuolta itkettää.


Jälkitunnelmia

Huhhuh, täytyy sanoa että tässä on yllättävän paljon naisseksuaalisuutta ja rivojakin kohtauksia. Melkolailla menee posket punaisena ja uusia ideoita juonien päivät. Suosittelen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti