sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Siri Kolu - Me rosvolat

Lasten kanssa matkailtiin syyslomalla eteläsuomeen ja reipas neljän tunnin yhdensuuntainen
ajomatka edellytti toimenpiteitä. Olin ostanut rosvolat tarjouksesta, johon se oli ilmeisesti elokuvan jälkimainingeissa joutunut,  jo paljon aiemmin ja nyt tuli hyvä tilaisuus kuunnella kirja.

Elokuva noudattelee kirjaa niin tarkasti että ainakin minusta juoni oli ärsyttävän helposti arvattavissa ja elokuvan hahmot piirtyivät alitajunnassa kirjan hahmojen sijaan vahvoina. Kirja on selkeästi lasten tai nuorten teos eikä siinä mielessä ehkä kovin hyvässä seurassa täällä tietokirjojen ja aikuisproosan seassa. Ilmeisesti kuitenkin kohtuullisen hyvä teos sarjassaan ja varmasti nykylastenkirjojen menestyjä.

Kirjassa tyttö ryöstetään ja joutuu mukaan sympaattisten maantierosvojen kesäseikkailuun. Tyttö löytää hengenheimolaisen Helestä ja porukalla vielä voitetaan (ainakin melkein) rosvojen vuosittaiset kilpailut. Hyväntuulista kerrontaa ja kaikenkaikkiaan ok kirja.

Lukijana Björkman onnistuu vähintään kohtalaisesti. Hahmot tuntuvat eläväisiltä ja tahti on hyvä. Teki mieli tietysti laittaa nopeammalle mutta en voinut kun oli muita kuuntelijoita.


Arvosana: 3/5
Pituus: 5h 4min
Nopeus: 1(!!!!) x
Lukija: Hannu-Pekka Björkman

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti