sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Eric Schmidt & Jonathan Rosenberg - How google works

Jälleen napsahtaa eteeni kirja startupeista, yrittämisestä ja siitä miten tällä kertaa kaikki on toisin. Ja
todentotta tällä kertaa kaikki on toisin. Mikä on se juttu mikä teki Googlesta menestystarinan? Tässä kirjassa googlen alkumetreiltä mukana olleet Eric Schmidt (Googlen ex-CEO ) ja Jonathan Rosenberg (Googlen tuotepuolen vanhempi varatoimitusjohtaja) kertovat kokemuksistaan Googlella, googlelaisina.

Teknologiasta kiinnostuneelle ja tietojenkäsittelyä opiskelleelle suomalaiselle tämän kirjan opit ovat jotenkin utopistisen kuuloista tavaraa. Itse en ehtinyt Nokiallekkaan vaan olen tehnyt "urani" varsin perinteisessä ympäristössä. Google on tehnyt jotain johon vain muutama yritys on koskaan pystynyt; muuttanut maailmaa. Muutoksen ovat mahdollistaneet smart creative ("älykkäät luovat") tyypin erityislahjakkuudet; he ovat uuden aallon työtntekijöitä. Älykkäät luovat eivät hae korkeampaa palkkaa vaan he etsivät tilaisuuksia saada aikaan muutoksia, mahdollisuuden vaikuttaa ja toteuttaa ideoitaan. Älykkäät luovat eivät pelkää epäonnistua.

Hyvä kirja, jos bisneskirja voi temmata mukaansa niin tämä tempaa. Vaikak tietyllä tapaa samanlainen, niin kuitenkin sen verran erilainen että tämä kannattaa kuunnella jos startuphommeleilta ja slushilta ehdit. Jos kaipaat vinkkejä yrityksellesi ja haluat tietää miten google menestyy; lue tämä kirja. Tai kuuntele. Kuka niitä paperikirjoja enää ehtii lukea.Pituus: 9h 47min
Ennakkopisteet: 4/5
Julkaisuvuosi: 2014
Nopeus: 1.5x


p.s. Tämmöisen jälkeen iskee lievä keski-iän kriisi. Miksen mä ole googlella töissä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti