torstai 27. elokuuta 2015

Uusin Lisbet Salander!

Elisa kirjana on tullut juuri sopivasti, minulle ajankohtaisena, myyntiin "uusi osa" Millemnium trilogiaan!


https://kirja.elisa.fi/aanikirja/se-mika-ei-tapa

Tämä ei ole Stieg Larssonin kirjoittama mutta kertoo samoista tyypeistä joten menee kuunteluun ASAP.

Ensin välissä ehkä kuitenkin pari muuta kirjaa - tää on ollut liian hyvä kokemus tähän saakka.


perjantai 21. elokuuta 2015

Stieg Larsson - Pilvilinna joka romahti

Nyt lähtee viimeinen Millenium trilogiasta kuunteluun. Parissa ensimmiäsessähän juoniarvailuni
meni täysin pieleen - Se tyttö ei ollut pyromaani ja sehän oli se itse Salanderi - eikä joku muu! Mutta edellisen kirjan lopusta tämä tarina jatkuu suoraan ja Salanderin tatskatypy pistää jälleen kovan kovaa vastaan. En tiedä mitä kovaa vasten, ja mitä kovaa laittaa, mutta varmasti laittaa.

Harmittaa jo valmiiksi että tämä sarja päättyy tähän. Hetkeen tätä ei uudelleen tietenkään jaksa kuunnella sillä tarina kantaa. Mutta on tämä niin helevetin hyvä että lupaan kuunnella tämän uudelleen. Varmasti vähintään yhtä hyvä kuin Sinuhe tai Karwajalka - eri kategoriassa vain.

Ennakkoarvosana: 5/5
Lukija: Kari Ketonen <3
Pituus: 25h 45min
Lukunopeus: 1.5x (vähintään) *
Linkki: Elisa kirja

p.s. Tätä herkkuahan sai halvalla eilen taas Elisa kirjasta, muistithan ostaa?

* Tästä pitäisi kirjoitta avielä erillinen artikkeli - olen huomannut että lukunopeus voi olal suurempi kun käyttää kuulokkeita. Kaiuttimesta en saa selvää kertomuksesta edes tuolla nopeudella vaikka se ei ole edes mitenkään supernopea.




torstai 13. elokuuta 2015

Stieg Larsson - Tyttö joka leikki tulella

Nyt on päästy kirjasarjan toiseen osaan ja täytyy sanoa että eka osa oli kyllä todellakin maineensa veroinen. Sarja on dekkari ja ensimmäisen osan perusteella ehdottomasti genren helmeä - joten tältäkin kirjalta odotan todella paljon.

Tärkeimpänä juonikohtana on toistaiseksi ollut se kun ensi kertaa syvästi rakastunut aspergerälykköhottismimmi Lisbet hankkii kirjan alussa silikonirinnat parantaakseen elämänlaatuaan <3. Siinä taas suurinpiirtein kaikki mitä tästä kirjasta tässä kuuntelun vaiheessa on tiedossa. Sen lisäksi oletan nimestä ja epilogista että Kalle Blomqvist ja hottis-Lissu ratkovat murhapolttajan arvoitusta. Jes. Tätä lisää!

Lukijana toimii perushyvä - ajoittain jopa todella hyvä - Kari Ketonen.


Ennakkopisteet: 5+/5
Pituus: 22h
Kuuntelunopeus: 1.5x
Lukija: Kari Ketonen
Linkki: Elisa kirja


p.s. Hyvyydessä näitä voisi ehkä verrata Sinuheen ja Mikael Karwajalkaan - eivät kuitenkaan ottele samassa lajissa joten näitä on turha järjestää paremmuusjärjestykseen. Ehdottomasti kuuntelun arvoinen opus.

lauantai 8. elokuuta 2015

Stieg Larsson - Miehet jotka vihaavat naisia

Nyt kuunteluun lähti pitkään suunnittelussa ollut ja vihdoin tarjouksesta löytynyt Stieg Larssonin
klassikkolegenda Miehet jotka vihaavat naisia, ensimmäinen osa millenium trilogiasta. Minulla ei taaskaan ole oikein ennakkotietoa kirjasta mutta alunperusteella tässä on joku hottis mutta aspergermäinen tatskattu tyttö, joku lehtimies, joku kuollut tyttö, useita muita henkilöitä ja siten helevetin monimutkainen ruotsin talouselämään liittyvä keissi.

Yhteenvetona siis sanottakoon että kun tuntee ruotsalaisten dekkarinteon ja kuuntelee tuttavien kommentteja tästä niin ei voi kuin pitää tätä ennakkoon jo 5/5 kirjana. Lukijana kohtuullisen hyvä Kari Ketonen.

Ennakkopisteet 5/5
Lukija: Kari Ketonen
Nopeus: 1.5 x
Pituus 19h 10min
Linkki: Elisa kirja

torstai 6. elokuuta 2015

Whaaat??! Tarjouskirjoja jälleen !

Elisa kirjassa räjähtää jälleen. Nyt oli juuri viikonloppuna puheenolleet Stieg Larssonin Millenium sarjan kirjat 5.90€ kappale! Tämäkin - kuulemma - hieno teos on jäänyt minulta väliin joten olin juuri varmuuskopioimassa sitä intterwebistä. Hyvästä kirjasta tämä on ihan passeli hinta. Etenkin kun en ole jaksanut pitkään aikaan käydä kirjastossa ja mulla on muutenkin niin paljon kuunneltavaa vielä omassakin kirjastossa.

Tästä vaikkapa sarjan eka:
https://kirja.elisa.fi/aanikirja/miehet-jotka-vihaavat-naisia

#Huikeetasettiä!

tiistai 4. elokuuta 2015

Järjellä ja tunteella: Aikuisten värityskirja-arvonta

Tässä blogissahan puhutaan vain äänikirjoista, ei lainkaan tavallisista lukukirjoista. Mutta  tämä kirjapa ei oikeastaan ole sellainenkaan niin kai tästä voi puhua? Aikuisten värityskirjat; parasta mitä voi kuuntelematta tehdä. Tähän voi vetää päälle sit vaikka omat musiikit tai podcastilta kansanradiota - mikä kenenkin venettä keinuttaa.



Täältä sellaisen voisi voittaa:

Järjellä ja tunteella: Aikuisten värityskirja-arvonta: Aikuisten värityskirjat villitsevät nyt niin Suomessa kuin maailmallakin. Kirjoittelinkin keväällä postauksen aiheesta, koska olen itsekin ...