sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Ashlee Vance - Elon Musk

Uusi vuosi on kiva aloittaa lukemalla jotain oikeasti mielenkiintoista. Ashlee Vancen teos "Elon Musk" on kirja Elon Muskin elämästä. Jos ei elämänkerta niin ainakin tarina Elon Muskista.

Elon Musk on vuonna 1971 syntynyt monitaituri, renesanssinero jolla on hyppysissään sellaiset superfirmat kuin SpaceX ja Tesla. Jos et ole kuullut kummastakaan olet luultavasti ollut kuolleena viimeiset 10 vuotta tai sitten sinun todella täytyy kuunnella tämä kirja! Jos pystyisin vaikka vain 1% siitä mihin Elon on pystynyt niin se tekisi luultavasti parikymmentämiljoonaa ihan käteisenä.

Tämä mies ajattelee suuria ja mielestäni se todella on tarpeen näinä pinnallisina aikoina. Tuntuu että vaikka maailmaa on kehittynyt muka valtavin harppauksin viime vuosikymmenten aikana, ei todellisia uusia keksintöjä ja todellista etenemistä ole tapahtunut. Mitä hyödyttää se että voin nyt entistä nopeammin lähettää viestejä facebookkiin tai voin katsoa samoja komediasarjoja paremmalla kuvanlaadulla, isommalta, vähemmän sähköä kuluttavalta näytöltä? Voimme rakentaa uutta tarpeetonta roskaa entistä halvemmalla, liikumme edelleen bensakäyttöisillä autoilla ja lentokoneet ovat käytännössä samanlaisia kuin ne olivat 1960 luvulla. Kuussa on käyty viimeksi 50 vuotta sitten ja kukaan ei edes tunnu unelmoivan isoja asioita. Ei uskalleta?

Kuunnteltuani tämän kirjan uskon tietäväni miksi niin moni ihailee Elonia ja miksi minunkin kannattaisi. Luultavasti tämän vuoden top5 kuuntelemiani.

Pituus: 13h 23min
Nopeus: 1.5x
Ennakkopisteet: 5/5


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti