sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Mona Eltahawy - Headscarves and hymens

... why the middleast needs a sexual revolution

Taas tulee kuunneltua semmosia kirjoja että ei oikein tiedä tuleeko tästä hyvää mieltä tietouden lisääntymisestä vai vitutusta voimattomuudesta muuttaa asioita. Tämän kirjan kirjoittaja on egyptiläisamerikkalainen journalisti. Nainen ja vaikuttaja.


Pari viikkoa sitten ulkomaalainen tuttavani postasi facebookkiin kuvan jossa oli katolinen nunna tyypillinen päähine päässään ja vieressä kuva huivitetusta musliminaisesta. Kuvan otsikkotekstissä annettiin ymmärtää että länsimainen kulttuuri on tekopyhä mieltäessään nunnan asun omistautumiseksi jumalalle ja taas musliminaisen hunnutus on alistamista ja molemmat olisivat jotenkin valinnanvapauden merkki. Haistakaa vaan vittu, se on yksiselitteisesti alistamista. Nainen vaikkapa Egyptissä tai Sudanissa ei voi valita pukeutuuko peittävästi vai ei. Nunna on tehnyt valintansa itse. Keskustelu postatusta kuvasta onneksi kuivui nopeasti kokoon.

Tämä kirja tuli lukulistalleni nimenomaan  tuon facebookissa käymäni keskustelun jälkeen. Mikä naisten tilanne oikeasti siellä jossain on? Mitä se oikeasti meinaa kun naisen asema on huono? Meidän feministeille se on sitä että lailla määrätään valtionyritysten hallitukseen naiskiintiöitä, siellä se meinaa sitä että raiskaaja saisi edes jonkinlaisen rangaistuksen rikoksestaan. Jos halut tietää aiheesta lisää niin suosittelen tätä opusta. Kun vain ei tulisi itselle paha mieli siitä ettei voi tehdä asialle oikeasti juuri mitään.  Kenelle esimerkiksi avustusrahat kannattaisi suunnata? Naisten ja tyttöjen koulutukseen? Kenelle?

Hyviä juttuja. Lukijana kirjoittaja itse.

Ennakkopisteet: 4/5
Nopeus: 1.5x
Pituus: 5h 38min
Linkki: Amazon
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti