maanantai 25. huhtikuuta 2016

Patrick Keefe - Chatter: Dispatches from the Secret World of Global Eavesdropping

Taas onnistuin löytämään arkistostani kirjan ilman ennakkotietoa mitä sisältä löytyy. Edellisen
faktakirjan jälkeen halusin uuden faktakirjan ja tämä onkin vähän erilainen opus.

Mitä se oikein tarkoittaa kun puhutaan nykyvakoilusta ja signaalitiedustelusta? Tämä kirja valottaa taustoja sekä yrittää kurkistaa nykyiseenkin tilaan. Näissä kuvioissahan ei voi luottaa kehenkään joten en oleta että nämä kirjassa kerrotut asiat ovat mitenkään sen enemmän faktaa kuin netin foliohattufoorumit. Jokaisella on tässä omat arvailunsa koska virallista tietoa kenelläkään ei ole.

Suomennettuna kirjan nimi tarkoittaa pulinaa. Nimi tulee siitä että signaalitiedustelun on kerrottu yrittävän poimia hyödyllisiä tietoja tästä globaalin tietoliikenteen "pulinasta". Esimerkiksi terroritekoja on yleensä ennakoinut tietynlainen kuvio - ensin on tietynsorttista pulinaa, sitten hiljaista ja sen jälkeen teko (tämän kirjan mukaan).

Mielenkiintoinen teos joka kannattaa kuunnella foliokorvaläpät korvissa. Kaikki mitä kuulet ei kuitenkaan välttämättä ole totta. Tai sitten on?Keywords: NSA, SIGINT, GCHQ, UKUSA.

Ennakkopisteet: 3/5
Pituus: 10h 19min
Nopeus: 1.3x
Linkki: Amazon

p.s. Nyt oikein jännittää tuleeko hakusanojen perusteella lisää lukijoita blogille. Ja jos ei tule niin sehän tarkoittaa vain sitä että blogspot antaa nämä tekstit suoraan NSA:lle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti