maanantai 2. toukokuuta 2016

Carol S. Dweck - Mindset, the new psychology of success

En ole pitkään aikana kuunnellut näitä tietyn tyyppisiä self-help kirjoja ja näköjään ihan syystä. Kun
aloittelin niin tämä genre oli oikeastaan ainoa kotimaisten suurteosten (Waltari yms) lisäksi joita kuuntelin.

Tohtori Dweck on kehittänyt ajatuksen että ero menestyksen ja menestyksettömyyden välillä on mielenlaadusta kiinni. Mielenlaatuja on kaksi, on kasvumieli ja staattinen mieli. Staattinen mieli pitää ihmisen kykyjä kiveen hakattuina ja kasvumieli taas katsoo elämän eteen tuomia ongelmia haasteina. Luonnollisesti kirjan antamien esimerkkien perusteella  kasvumieli on se mitä tavoitellaan. Oletan että tohtorilla on hyviä vinkkejä miten staattinen mielentila päihitetään. Sinällään ihan jees ja positiivinen kirja, siitä lisäpisteitä.

Poikkeuksellisena röyhkeytenä muihin self-help kirjoihin verraten, aivan alussa tämä referoi muita self-help kirjoja ja lukijalle (kuuntelijalle) tulee sellainen kuva että nämä muut ovat paskaa mutta tämä ei. Saa nähdä, kirjoitustapa on ainakin ihan samanlainen ja joko lukijasta tai tekstistä johtuen harvinaisen kömpöelö. Tuskimpa tämäkään mikään hopealuoti onneen on.

Lukijalla on kiva ääni mutta teksti ei ole aivan viimeisen päälle hiottua. Proosalliset esimerkit ovat lievästi naiiveja. Kirja on kirjoitettu vuonna 2006 eli Self-help äänikirjojen kulta-aikaan.

Soveltuu zinzinokauppiaille ja muille kasvukoijareille.


Ennakkopisteet 3/5 (perusself-help on aina jeba)
Pituus: 8h 34min
Nopeus: 1.4x


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti