torstai 19. toukokuuta 2016

John Williams - Stoner

Tässä on kirja joka minun oli tarkoitus lukea ihan kirjana (sähköisenä tosin). Vaikka hankin sen jo, se vaan jäi ja jäi.
Kun nyt tuli oiva tilaisuus niin tartuin rouva fortunaa kädestä ja hankin tämän äänikirjaversiona. Tiesin että tämä tulee mieluummin kuunneltua.

En nyt tavalliseen tapaani muista mitä tästä kirjasta kerrotaan takakannessa, mutta muistan että olin jo ennakkotiedottomana hyvinkin myyty - jäi kuva että tässä on kirja joka tälläisen keski-ikäisen miehen kannattaa lukea. En usko edelleenkään olleeni väärässä.

Olen nyt kuunnellut tätä vähän alle kaksi tuntia (nurmikon ajo + kotimatka) ja täytyy sanoa että kirja on todella mukaansatempaava ja ilahduttava. Henkilöhahmo mr. Stoner on eläväinen ja koskettava, tarina lentää niinkuin se vain hyvässä kirjassa voi. Kuvaukset ovat sivistyneen hillittyjä mutta silti tunteikkaita. Herra Stoner ei ole niin kolkko kuin kuvaillaan - tää on silleen aivan mahtava kirja ettei osaa oikein selittää.

Lukija on hyvä ja lukukokemus on sujuva. Lukija on myös tavanomaista reippaampi lukija joten nopeus jää jopa keskiverto englantilaista alemmas. Suosittelen erityisesti nyt heti, sillä täähän on just nyt tarjouksessa elisakirjassa.

Se joka ei tästä tykkää niin on ihan paska ite.


Ennakkopisteet: 4.5/5
Pituus: 10h 34min
Linkki: Elisakirja

p.s. Suositelkaas jotain muuta yhtä koskettavaa äänikirjaa! Myös englanninkieliset huomioidaan.

Jälkitunnelmat

Tämä oli kyllä ehdottomasti yksi parhaimmista kuuntelemistani kirjoista pitkään aikaan, kenties koskaan. LIsääknin tämän top 10 listalleni. Tarkistelin vähän asiaa netistä ja paljastui että tämä onkin kirjoitettu jo vuonna 1965 ja jäi silloin varjoon. Kirjan nosti uuteen ansaittuun hipstermäiseen tunnettuuteen joku toinen vuonna 2013 ja sen jälkeen tämä on ilmeisesti suomennettukin. Ehdottomasti jokatapauskessa ansiostakin nostettu. Erittäin hyvä kirja - etsin vastaavia lisää.

Jälkipisteet: 5/5

Uusintakierros 2018 

Tää on vaan ihan sairaan hyvä. Jotenkin tuosta Edithin osoittamasta kylmyydestä kulkee väreet pitkin selkäpiitä, en vielä oikein käsitä miten tuon hirvittävän tunnelman saa noin hyvin välitettyä...! Ei tämä turhaan ole uusi klassikko. Nimenomaan tuo tarinan kylmä ilmapiiri ja lukija tekevät tästä lähes orgastisen kokemuksen. Huikeaa!

Tämä ei ehkä kuitenkaan sovi ihan perus seikkailukirjaa etsivälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti