keskiviikko 10. elokuuta 2016

Ernest Cline - Ready player one

Olin kuullut tästä kirjasta pelkästään hyvää ja monestakin lähteestä. Viimeinen niitti oli muron
suosittele kirjaa palsta. Tämä oli saatava.

Kirja kertoo (tyypilliseen tapaan en tietysti tiedä...) luultavasti OASIS virtuaalitodellisuus/pelin tekijän kuolemasta, hänen jättämästään perinnöstä ja siihen liittyvistä pelitehtävistä ja sinne sijoittuvista arvoituksista.  Meille nörteille sopivaa scifiluettavaa siis.

Tämä kirja on myös suomennettu mutta päädyin hankkimaan englanninkielisen version audiblelta. Lukija on tyypilliseen tapaan hyvä ja kerronta sujuvaa. Jotta saan varmasti selvää päädyin kuitenkin poikkeuksellisen alhaiseen nopeuteen eli 1.3.

Ennakkopisteet: 4/5
Pituus: 15h 41min
Linkki: Wikipedia

p.s. Sain tälle blogilleni värvättyä ehkä ensimmäisen lukijan! Terkkuja jos tunnistat itsesi!Keskitunnelmat 11.8.

Kirja on suorastaan taianomaisen hyvä. Lukija onnistuu viemään minut täydellisesti kirjan ympäristöön ja täytyy sanoa että suosittelut ja kehut tämän kirjan suhteen ovat pitäneet täysin paikkaansa. Aivan loistavaa kuunneltavaa. 

Tästä on muuten tulossa myös elokuva ja suomennettukin tämä on. Suosittelen.

Pisteet: 5+/5

Summary in english

It seems like this page is getting "lots" of hits from abroad so I summarize this in english also. VERY GOOD book, one of the top ten ever listened to. Good, clear voiced reader. Worth listening to multiple times. Might sink better to older audiences with personal experience from golden era of arcade gaming and computers (80's).

Toinen kierros - Second round

Olin niin innoissani kun tästä kirjasta tehtiin elokuva että vein ihanan naisystäväni katsomaan sitä ajatuksena että hän saisi pienen idean siitä millaisisita asioista pidän. 

Virhe! Elokuva oli sellainen raiskaus tästä kirjasta että en uskaltanut edes kuunnella tätä uudelleen. Nyt näin kirjan levynnurkalla ja päätin pistää uudelleen kuunteluun toive siitä että ehkä se ei kuitenkaan ollut ihan niin huono kirja kuin elokuva antoi ymmärtää. Ei se ollut! Kirja on edelleen aivan loistava ja Wil Wheatonin lukemana suorastaan huikea. En tajua miten elokuvasta oli saatu niin huono... ellei se sit johtunut siitä että oikeuksien omistajat eivät olleet antaneet lupaa käyttää oikeita pelejä ja elokuvia tässä yhteydessä?  Käsittämättömän paska elokuva ja käsittämättömän hyvä kirja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti