lauantai 17. syyskuuta 2016

Oliver Stone - The untold history of United States

Tää on taas hieman erilaista ollen historiaa ilman että se on elämänkerta tai dokumentti. Tämän
pitäisi olla myös hieman erilainen historia USA:sta ja tähän liittyy joku TV tai elokuvasarja, mutta varsinaisen hyvyyden näkee myöhemmin. Pitkä tämä ainakin on.

Mietin tänän että minulla on muutamia kikrjoja jotka odottavat uudelleen kuuntelua, ja tulen niihin palaaman vielä. En tiedä onko tämä yksi niistä kirjoista, mutta yritän palata tähänkin jälkikirjoituksen merkeissä ennenkuin tämä päättyy. Tämä historia sattuu sopivaan saumaan siinäkin mielessä että juurikin varasimme edulliset lentoliput kaliforniaan!

Ennakkopisteet: 4/5
Pituus: 30h 51min
Nopeus: 1.8x
Linkki: Wikipedia

Välitunnelmia

Tunnelmia nyt hieman alle puolivälin... Kirja on suorastaan koukuttava koska se tarjoaa mukavasti sellaisia historiallisia pikkudetaileja joita en ainakana minä ole aiemmin kuullut. Ehkä osan voi tulkita aikansa foliohattuhistoriaksi,  mutta on tärkeää tietää asioista myös se vastapuolen mielipide. 

Nyt meneillään olevassa kappaleessa kuvataan toisen maailmansodan jälkeisiä kylmänsodan syntyhetkiä ja siinä on tullut paljon sellaista jota minä länsimaisessa kulttuurissa kahdenkankymmenluvulla kylpeneenä en tiennyt. Kuvaavaa esimerkiksi on että kun eräs haastattelija kysyi presidentti Harry Trumanilta että oliko päätös pudottaa atomipommi moraaliselta kannalta hankala tehdä? Presidentti vastasi sormiaan napsauttaen, "Ei helvetissä, tein sen tosta vain". Good for you america.

Lopputunnelmat

Hyvä kirja ja ansaistsee +1 pistettä lisää. Loppupisteet 4/5 ja hyvinkin voisi kuunnella uudelleen. Tosin aavistuksen foliohattuinen maku.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti