tiistai 26. tammikuuta 2016

Kristiina Vuori - Siipirikko

En ole tainnut Waltarin Mikael Karwajalan lisäksi koskaan lukea/kuunnella suomalaiseen maailmaan ja historiaan
sijoittuvaa kirjaa joten tämä on tämä on luultavasti monella tapaa kutkuttavan hauskaa kuunneltavaa.

Mistään en mitään tiedä, mutta alun perusteella luulen tämän kirjan sijoittuvan 1300 -luvun suomeen ja tässä kerrotaan tytöstä joka kasvaa orjana mutta samalla on haukkojen kasvattaja. Varmasti mukana on jotain suurta draamaa ja ihan saletisti myös romantiikkaa. Oliskohan seksiäkin ripautettu mausteeksi? Toivotaan!

Lukija ei kuulosta minulle ennestään tutulle, mutta on pätevä ja ainakin alun pienistä haparoinneista selvittyään lukee sujuvasti niin että kertomukseen uppoaa todenteolla. Vaikuttaa siis kokonaisuutena oikein hyvälle!

Pituus: 16h 10min
Nopeus: 1.7x
Lukija: Kaija Pakarinen
Linkki: Elisakirja
Ennakkopisteet: 4/5

Jälkitunnelmat

Kirja oli kivalla tavalla suomalainen ja mukana oli mukavasti historiaa. Valitettavasti tämä kirja kuitenkin jää hitusen ennakkopisteistään vajaaksi joten loppupisteytyksenä voisi sanoa hyvä, reilu kolmonen.

Loppupisteet: 3+/5

perjantai 22. tammikuuta 2016

Kuulokkeet mäsänä, jälleen...

Hajonneet kuulokkeet. Tuosta jostain se tyvestä hajoaa; 
oireina on se että ääni kuuluu vain toiseen korvaan. Kuvassa
näkyvä sinertävä väri on värjääntymää (taskusta?). 
Eisssa*****na. Taas meni yhdet Sony kuulokkeet paskaksi. Ja näitä on käytetty ihan nätisti - ei ole
roikkunut puhelin johdon päässä jne. Edellinen hajosi heinäkuussa joten nämähän kesti ennätykselliset 6kk (ja aika monta äänikirjaa).


Onko lukijoilla vinkkejä kestävämmistä, edullisista nappikuulokkeista? Nämä sonyt maksavat kuitenkin 25€ joten kuukautta kohden nämä on mielestäni kohtuuttoman hintaiset.

p.s. On näissä 2v takuu kyllä ;)


perjantai 15. tammikuuta 2016

Jo Nesbo - Isänsä poika

Jos en väärin musita niin tämä on ensimmäinen tältä Norjalaiselta dekkaristilta, alun perusteella
vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta. Poikkeuksellisesti luin tämän kirjan kuvauksen elisa kirjasta ja olin itse taas kerran kuvitellut sisällön erilaiseksi - ei siis omaa väärää kuvausta kirjasta tälläkään kertaa.

Lukija on perushyvä, tätä voi kuunnella lievästi nopeutettuna eikä se haittaa.


Nopeus: 1.6x
Lukija: Paavo Kerosuo
Pituus: 16h 30min
Ennakkopisteet: 3/5
Linkki: Elisa-kirja

p.s. Se että kuvittelen sisällön erilaiseksi on ollut toistuvasti vain hyvä merkki kirjassa! Odotan innolla!

sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Walter Isaacson - Einstein - his life and universe

Kun kuuntelin muutama vuosi sitten Steve Jobsin elämänkertaa olin vakuuttunut että sen kirjoittajan
kirjoihin kannattaa tutustua uudelleenkin. Walter Isaacson on kirjoittanut myös tämän teoksen Einsteinin, tieteen suurmiehen, elämästä.

En oikein osaa tästä äänikirjasta kirjoittaa mitään vaikka se ei  ole mitenkään erikoista ottaen huomioon kirjalliset lahjani ja näiden artikkelien kirjoittamisajankohdan (kirjasta on kuunneltu ehkä 5min ja takakantta ei ole vilkaistu).   Tämän kirjan tapauksessa se kuitenkin lienee perusteltua sillä jos et tiedä mikä on elämänkerta ja kuka on Einstein niin olet väärällä sivulla.

Lukijan puhe on selkeää ja helppoa kuunnella, kuten yleensä englanninkielisissä kirjoissa.

Nopeus: 1.7x
Pituus: 5xCD  ~ a 1h 14min ~ 6h
Linkki: Amazon
Ennakkopisteet: 4/5




sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Ashlee Vance - Elon Musk

Uusi vuosi on kiva aloittaa lukemalla jotain oikeasti mielenkiintoista. Ashlee Vancen teos "Elon Musk" on kirja Elon Muskin elämästä. Jos ei elämänkerta niin ainakin tarina Elon Muskista.

Elon Musk on vuonna 1971 syntynyt monitaituri, renesanssinero jolla on hyppysissään sellaiset superfirmat kuin SpaceX ja Tesla. Jos et ole kuullut kummastakaan olet luultavasti ollut kuolleena viimeiset 10 vuotta tai sitten sinun todella täytyy kuunnella tämä kirja! Jos pystyisin vaikka vain 1% siitä mihin Elon on pystynyt niin se tekisi luultavasti parikymmentämiljoonaa ihan käteisenä.

Tämä mies ajattelee suuria ja mielestäni se todella on tarpeen näinä pinnallisina aikoina. Tuntuu että vaikka maailmaa on kehittynyt muka valtavin harppauksin viime vuosikymmenten aikana, ei todellisia uusia keksintöjä ja todellista etenemistä ole tapahtunut. Mitä hyödyttää se että voin nyt entistä nopeammin lähettää viestejä facebookkiin tai voin katsoa samoja komediasarjoja paremmalla kuvanlaadulla, isommalta, vähemmän sähköä kuluttavalta näytöltä? Voimme rakentaa uutta tarpeetonta roskaa entistä halvemmalla, liikumme edelleen bensakäyttöisillä autoilla ja lentokoneet ovat käytännössä samanlaisia kuin ne olivat 1960 luvulla. Kuussa on käyty viimeksi 50 vuotta sitten ja kukaan ei edes tunnu unelmoivan isoja asioita. Ei uskalleta?

Kuunnteltuani tämän kirjan uskon tietäväni miksi niin moni ihailee Elonia ja miksi minunkin kannattaisi. Luultavasti tämän vuoden top5 kuuntelemiani.

Pituus: 13h 23min
Nopeus: 1.5x
Ennakkopisteet: 5/5