maanantai 29. helmikuuta 2016

Camilla Läckberg - Majakanvartija

Fjällbackassa taas tapahtuu jotain. En tosin tiedä mitä kun kirja on vasta alussa ja jo nyt vituttaa koko kirja niin ettei meinaa millään jaksaa.

Tämä lukija yhdistetynä kirjatyyliin alkaa rapsuttamaan mua niin pahasti vastakarvaan etten kuule tässä mitään muuta kuin sitä ihan saatanan samaa - Menetettyjä lapsia ja tunnevellontaa Fjällbackassa ja tietysti kaksi rinnakkaista tarinaa jotka lopussa yhtyvät. Ei aavistustakaan mistä tässä puhutaan paitsi parisuhdeongelmista ja jostain saatanan saaresta? onko nää ees poliiseja? Ketä nää ihmiset on? Mitä ne tekee? Miks? Miks tää on kirjoitetu? Saatanan ruotsalainen nais-Arto Paasilinna.

Ihankuin olisin herännyt transsista ja koko maailma olisi muuttunut epätodelliseksi. Fjällbackaperkele! En usko että pystyn kuuntelemaan enää niitä loppuja Läckbergejä - Mutta luonto ei anna periksi kun tuli maksettua. Vähänniinku puhelinmyyjää kuuntelisi tuntitolkulla, saatana. Mainitsinko jo että tässä on tunnevellontaa, kuollut lapsi ja se tapahtuu Fjällbackassa? FUCK

Ennakkopisteet: 2/5
Lukija: Outi Vuoriranta
Linkki: Elisakirja


p.s. Perkele Fjällbacka.


keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Parhaimmat äänet

Heti kun puhutaan parhaista äänikirja äänistä niin mieleen tulee Lars Svedberg (*)! Muistan tämän jo aarresaari KASETTIkirjoista (vai muistanko väärin?) vuodelta nakkipiirakka kaikilla mausteilla ja pieni maito. Mietin jossain välissä että tänne blogiin olisi kyllä erinomaista saada jonkun äänikirjoja lukevan "haastattelu", mutta ehkä mä toivon liikoja. Mun pitäisi ensin saada tänne vähintään se yksi seuraaja.

Mestari on kuitenkin antanut haastattelun ylelle, se kannattaa lukea tästä: http://yle.fi/uutiset/aanikirjojen_suosikkilukija_lapsille_ei_pida_lukea_lapsellisesti/8697448

*) Aivan legendaarinen ääni oli myös edesmenneellä Heikki Määttäsellä. Huipputyyppi.
sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Robert Galbraith - Silkkiäistoukka

Cormoran Strike - erikoinen nimi, kuuluisan muusikon äpäräpoika. Entinen persaukinen
sotilaspoliisiveteraani joka menetti jalkansa taistelussa, nyt edellisestä tapauksestaan kuuluisa ja haluttu yksityisetsivä.

Tällä kertaa Strike selvittelee kadonneen kirjailijan tapausta. Äijä on kateissa ja kaikki, kuten tavallista, ei olekaan sitä miltä näyttää.

Robert Galbraith on JK Rowlingin salanimi jolla nämä ei-Harry Potter kirjat on kirjoitettu; Ja hyvin onkin kirjoitettu. Rowling on erinomainen hahmonkehittäjä ja tarinankertoja eikä tämä kirja tee poikkeusta. Ennakkopisteinä annankin tälle tällä kertaa 5.

Lukija on hyvä ja luettu kirja tempaa mukaansa alkumetreiltä. Ääni on niin selkeä ja rauhallinen että lukunopeus 1.7 kertaisena ei tuota mitään ongelmia. Tämä kirja tuli bongattua tarjouksesta ja jatkon suhteen pitää olla tarkkana. Todellakin hintansa arvoinen teos!

Ennakkopisteet: 5/5
Pituus: 17h 24min
Nopeus: 1.7x
Linkki: Elisakirja

lauantai 13. helmikuuta 2016

Robert Galbraith - Käen kutsu

Kuten jo edellisessä postauksessa mainitsin jouduttiin rakas koiramme viemään lopetettavaksi pitkän
sairauden uuvutettua neitokaisen. En ole siis päässyt kuuntelemaan kirjoja aivan niin paljon kuin olisin halunnut, lisäksi minulla oli reipas tauti joka esti omatoimisen ulkoilun. Nyt kuitenkin jälleen ruodussa.

Robert Galbraith on JK Rowlingin salanimi jolla hän on nyt julkaissut muutamia teoksia. Ostin tämän jo pari vuotta sitten tarjouksesta, ja jostain syystä olen viivytellyt tämän kuuntelemista.

Strike on ruma yksityisetsivä ja Robin on hänen uusi nuori kaunis apulaisensa. Itsemurhan tehneen mallitytön keissi, vaaditaanko muuta? Erittäin hyvin kirjoitettu ja jotenkin tästä aistii sen mielettömän hienon kirjallisen työn mikä on osa myös Harry Potterien lumoa - kaikki on kuvattu uskomattomalla tarkkuudella. Striken aamuhengityksen saattaa haistaa.

Lukija on hyvä ja kertomukseen uppoutuu. Kaikenkaikkiaan hyvä äänikirja.

Nopeus: 1.7x
Pituus: 16h 36min
Ennakkopisteet: 4/5
Linkki: Elisakirja

tiistai 9. helmikuuta 2016

Ystävänpäivätarjouksia elisakirjassa

Elisakirjassa on jälleen jotain pientä ystävänpäivätarjouksessa. Kannattanee käytä katsomassa: https://kirja.elisa.fi/aanikirja/kategoria/etuja

Pääasiassahan ne näyttää olevan erilaatuista romantiikkaa ja muuta naiskirjailijoiden kevyempää tavaraa. Mutta meneehän ne.

Valitetettava kuuntelussamiehelle tulee todennäköisesti hieman vähemmän postauksia ensi vuonna - koirani pääsi koirataivaaseen enkä enää pääse hänen kanssaan 2 x 15min äänikirjalenkille päivittäin. Kunhan taudista toivun niin yritän kuitenkin aloittaa pidemmät kuntolenkit.maanantai 1. helmikuuta 2016

Camilla Läckberg - Enkelintekijä

Oijjoi joi! Elisakirjan tarjouksesta mukaan tarttui muutama Läckberg lisää ja tämä vaikuttaa jälleen
hyvältä sekä kerronnallisesti että teknisesti äänikirjana.

Yksivuotias Ebba on ainoa joka jäi jäljelle kun hänen perheensä mystisesti katosi eräänä pääsiäisaamuna. Nyt Ebba saapuu miehensä kanssa asuttamaan saarella olevaa vanhaa sisäoppilaitosta joka on aiemmin kuulunut Ebban kadonneelle perheelle ja jossa isä toimi rehtorina. Eräänä yönä talo yritetään kuitenkin tuhopolttaa ja lattialautojen alta löytyy yllätys... Fjällbackassa kaikki on ilmeisesti mahdollista.


Tässä on aika hyvä alkuasetelma - odotan innolla loppua ja siksi myös hyvät ennakkopisteet.

Lukija on loistava ja hänen selkeä lukutapansa antaa mahdollisuuden nostaa nopeuden jopa 1.9 kertaiseksi!

Ennakkopisteet: 4/5
Nopeus: 1.9x!
Pituus: 14h 53min
Lukija: Outi Vuoriranta
Linkki: Elisakirja