maanantai 28. maaliskuuta 2016

Melanie Warner - Pandora's lunchbox

Himpurasentään että taas on sellainen kirja että alusta saakka tempaisi mukaansa. Tämä kirja kertoo
siitä millaista paskaa syömme käytännössä päivittäin.

En tiedä onko termi prosessoitu ruoka suomenkielessä käytössä vai puhutaanko teollisesta ruoasta, mutta tässä kirjassa sitä kuitenkin käytetään. PR on ruokaa jota on muunnettu tai käsitelty, sen raaka-aineita on muunnettu tai käsitelty, tai yksinkertaisesti se on ruokaa joka on... teollista. Vaikka tämä on ehkä korostuneesti yhdysvaltainen ongelma, myös meidän ihan tavallisin ruokiimme lisätään aineita niiden käsittelyn, säilyvyyden tai maun parantamiseksi. Hyvinkin terveelliseksi mainostettu ruoka voi sisältää... fuck it. Kuunnelkaa ite. Kirjoitan lisää sit jälkikirjoitukseen. Lukijana on kirjailija itse joten sekin vielä.

Hyvä kirja. Laihduttaa, ei tee mieli enää syödä.

Ennakkopisteet: 5/5 (aiheuttanee intoa leipoa itse)
Julkaisuvuosi: 2013
Linkki: Amazon


sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Jane Mayer - Dark money

Galbraithin päälle ei voinut ottaa mitään surkeaa lukijaa tai surkeaa kirjaa joten piti vetää varman
päälle ja ottaa jotain non-fiktiivistä väliin.

Kirja joka sattui ensimmäiseksi silmään oli Jane Mayerin vasta tämän vuoden tammikuussa julkaistu teos "Dark Money". Kirja kertoo (luultavasti?) zeitgeisthenkisesti Bildenberg jne. salaliittokamaa siitä miten pieni miljardöörijoukko ohjailee Yhdysvaltain politiikkaa. Nythä'n tämä tietystio on erityisen ajankohtainen kun siellä on vaalit tulossa.

Kirjan alateksti on The hidden history of the billionaires behind the raise of radical right - vapaasti suomentan siis Radikaalin oikeiston nousun takana olevien miljardöörien salainen tai piilotettu historia. Odotukset ei valitetavasti ole tämän kirjan osalta kovin kovat, mutta ainakin lukija on rautaa niinuin käytännössä aina näissä englanninkielisissä Random house audion kirjoissa.

Ennakkoarvosana: 3/5
Nopeus: 1.6x
Pituus: 16h 54min

Jälkitunnelmat

Tää oli oikeasti ihan hyvä ja mielenkiintoinen kirja. Aiha oli ajankohtainen ja ainakin minulle oli uutta että Yhdysvalloissa on mahdollista vaikuttaa niin paljon rahan avulla. Olen ehkä sinisilmäinen kun kuvittelen ettei tuo ole mahdollista suomessa, mutta kuten tavallista, olen luultavasti väärässä.


maanantai 14. maaliskuuta 2016

How to setup Flic button for audiobooks

Just to make broader audience I decided to write this particular article in english: How to setup Flic (www.flic.io) button for audiobooks. What it is good for is to widen your area of listening experience - perhaps you like to slouch in couch and want to use speakers. Flic is to help you pause your audiobook player or whatnot. But this post is about that - how to setup flic for audiobooks.

First step is to get yourself flic button - yes you have earned it and you need it. Then you need to setup it. First download flic app, turn on bluetooth and connect your flic. Even though the setup is very simple i'd like to explain the steps here in these pictures.
Initially your flic setup is empty. Press "Add single click" + sign


Under the list select "Navigate music"

Before you press "Got it" once Flic shows you reminder on how to use timed functions. This good be good for sleep timer? Or wakeup timer :D


From the list of "Navigate types" select "Toggle play"

From the list of applications select "Smart audiobook player" or your preferred player and press red and friendly "Save action" 

And you are done! You can then continue setting up rest of the actions. I chose camera and find my phone.



And thats it! I use this when I want to play my audiobooks from the big speakers and don't want to use manual buttons because I am in different room. I also use it with my old school non-bluetooth wireless headphones because I can leave my phone right next to the station and still can use pause/play wirelessly. Very good.

Internet gives the perfect score of 5/7.


sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Flic painike

Käytiin hiihtolomalla ruotsissa ja pitihän minunkin jotain härpäkkeitä saada. Sergelin torilla siinä Burger kingin vieressä on mielenkiintoisia kauppa. F concept (tarttui mukaan pari pientä juttua) ja vieressä oleva Designtorget. Designtorgetilla näin sitten ekaa kertaa livenä Flic painikkeen jonka olin bongannut kickstarterista muutama vuosi sitten. En silloin hankkinut flicciä mut nyt livenä se oli pakko saada. Hintaa härpäkkeelle jäi noin neljäkymmentä euroa.


Kyseessä on siis pieni painike joka kytkeytyy bluetoothilla puhelimeen (android ja ios) jossa sen voi säätää tekemän flic sovelluksen kautta erilaisia juttuja. Itse säädin painikkeen tietysti play/pause toimintoa Smart audiobook playeriin ja saan siten paremmin käyttöön nuo kotonani olevat perinteiset langattomat kuulokkeet. Napin voi joko kiinnittää pysyvästi johonkin pintaan tai mukana tulevalla klipsitaustalla vaikkapa collegetakin kaulukseen. Mielelläni ottaisin näitä lisää jos edullisesti saisin.



Linkki sivulle: Flic.io

p.s. Kaksoisnäpäytyksene kytkin kameran ja hold toimintoon "löydä puhelin"




Robert Galbraith - Pahan polku

Onneksi se Läckberg loppui vaikka se vähän paranikin loppua kohti. Ostin pienestä alennuksesta
tämän kolmannen Cormoran Strike dekkarin ja odottelin jo sormet syyhyten tätä. LIsäksi hankin ruotsissa käydessäni Flic -painikkeen (esittely myöhemmin) jonka kytkin heti Smart audiobook playeriin. Nyt voin käyttää muitakin kuin noita langallisia kuulokkeita.

Tässä on nyt ilmeissti käymässä niin jännästi että Cormoranin hottis apulainen (aiemmin sihteeri) Robin on joutumassa pulaan. Herra Strikelle lähetetään katkaistu naisen jalka ja seikkailu alkaa! Tai en tiedä alkaako, olen kuunnellut vasta tunnin.

Lukija on sama tuttu Eero Saarinen ja hän suoriutuu kirjasta hyvin. Ääni on selkeä ja lukutapa onnistunut. Kirja plus ääni = 5/5

Ennakkopisteet: 5/5
Pituus: 18h 06min
Lukija: Eero Saarinen
Linkki: Elisakirja