maanantai 25. huhtikuuta 2016

Patrick Keefe - Chatter: Dispatches from the Secret World of Global Eavesdropping

Taas onnistuin löytämään arkistostani kirjan ilman ennakkotietoa mitä sisältä löytyy. Edellisen
faktakirjan jälkeen halusin uuden faktakirjan ja tämä onkin vähän erilainen opus.

Mitä se oikein tarkoittaa kun puhutaan nykyvakoilusta ja signaalitiedustelusta? Tämä kirja valottaa taustoja sekä yrittää kurkistaa nykyiseenkin tilaan. Näissä kuvioissahan ei voi luottaa kehenkään joten en oleta että nämä kirjassa kerrotut asiat ovat mitenkään sen enemmän faktaa kuin netin foliohattufoorumit. Jokaisella on tässä omat arvailunsa koska virallista tietoa kenelläkään ei ole.

Suomennettuna kirjan nimi tarkoittaa pulinaa. Nimi tulee siitä että signaalitiedustelun on kerrottu yrittävän poimia hyödyllisiä tietoja tästä globaalin tietoliikenteen "pulinasta". Esimerkiksi terroritekoja on yleensä ennakoinut tietynlainen kuvio - ensin on tietynsorttista pulinaa, sitten hiljaista ja sen jälkeen teko (tämän kirjan mukaan).

Mielenkiintoinen teos joka kannattaa kuunnella foliokorvaläpät korvissa. Kaikki mitä kuulet ei kuitenkaan välttämättä ole totta. Tai sitten on?Keywords: NSA, SIGINT, GCHQ, UKUSA.

Ennakkopisteet: 3/5
Pituus: 10h 19min
Nopeus: 1.3x
Linkki: Amazon

p.s. Nyt oikein jännittää tuleeko hakusanojen perusteella lisää lukijoita blogille. Ja jos ei tule niin sehän tarkoittaa vain sitä että blogspot antaa nämä tekstit suoraan NSA:lle.

torstai 14. huhtikuuta 2016

David Brooks - The road to character

No morjens vaan sulle, pitkästä aikaa mr Self-help book. Mutta niin se vaan taas luikerteli elämään
tälläinen itsensä parantaminen ja elämäntapakorjaus.

Tämä kirja kertoo siitä miten voit kasvattaa itsellesi persoonan ja miten sinusta voi tulla oikea Mies tai Nainen. Valitetettavasti en osaa tästä sen enempää kertoa tässä vaiheessa. Kirja vaikuttaa hyvältä ja elämänkerrallisten tarinoiden varaan rakennettu kerronta on mielenkiintoista ja mukaansatempaavaa.

Ennakkopisteethän tälle tulee täydet, se on selvä. Nopeus ei ole ihan niin kova kuin tavallisesti mutta se johtuu yksinomaan siitä että haluan todella kuulla mitä tässä sanotaan. Haluan oikeasti oppia hieman nöyryyttä ja olemaan parempi minä.

Suosittelen lämpimästi.

Ennakkopisteet: 5/5
Pituus: 12h 17min
Linkki: Kirjan sivut

p.s. Tämä kirja taitaa mennä jo parin ensimmäisen tunnin perusteella uudelleenkuuntelulistalle (ensimmäisenä kirjana nyt vissiin pariin vuoteen).

sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Mona Eltahawy - Headscarves and hymens

... why the middleast needs a sexual revolution

Taas tulee kuunneltua semmosia kirjoja että ei oikein tiedä tuleeko tästä hyvää mieltä tietouden lisääntymisestä vai vitutusta voimattomuudesta muuttaa asioita. Tämän kirjan kirjoittaja on egyptiläisamerikkalainen journalisti. Nainen ja vaikuttaja.


Pari viikkoa sitten ulkomaalainen tuttavani postasi facebookkiin kuvan jossa oli katolinen nunna tyypillinen päähine päässään ja vieressä kuva huivitetusta musliminaisesta. Kuvan otsikkotekstissä annettiin ymmärtää että länsimainen kulttuuri on tekopyhä mieltäessään nunnan asun omistautumiseksi jumalalle ja taas musliminaisen hunnutus on alistamista ja molemmat olisivat jotenkin valinnanvapauden merkki. Haistakaa vaan vittu, se on yksiselitteisesti alistamista. Nainen vaikkapa Egyptissä tai Sudanissa ei voi valita pukeutuuko peittävästi vai ei. Nunna on tehnyt valintansa itse. Keskustelu postatusta kuvasta onneksi kuivui nopeasti kokoon.

Tämä kirja tuli lukulistalleni nimenomaan  tuon facebookissa käymäni keskustelun jälkeen. Mikä naisten tilanne oikeasti siellä jossain on? Mitä se oikeasti meinaa kun naisen asema on huono? Meidän feministeille se on sitä että lailla määrätään valtionyritysten hallitukseen naiskiintiöitä, siellä se meinaa sitä että raiskaaja saisi edes jonkinlaisen rangaistuksen rikoksestaan. Jos halut tietää aiheesta lisää niin suosittelen tätä opusta. Kun vain ei tulisi itselle paha mieli siitä ettei voi tehdä asialle oikeasti juuri mitään.  Kenelle esimerkiksi avustusrahat kannattaisi suunnata? Naisten ja tyttöjen koulutukseen? Kenelle?

Hyviä juttuja. Lukijana kirjoittaja itse.

Ennakkopisteet: 4/5
Nopeus: 1.5x
Pituus: 5h 38min
Linkki: Amazon
sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Lawence Wright - Going clear

... Scientology, Hollywood, & the Prison of Belief

L. Ron Hubbard, siinä on kaveri joka varmati herättää ainakin jotain fiiliksiä. Ja jos nyt ei jostain syystä satu tietämään Scientologian aivan päättömän uskomatonta tarinaa niin kannattaa tutustua. Ja tutustumisen jälkeen tietysti kuunnella tämä kirja.

Jo kirjan alusta, missä käsitellääön scientologian historiaa, tulee selväksi että tämä tulee olemaan hulvaton seikkailu. Hubbard väitti mm. olleensa sota-aikaan agentti ja ties mitä. Komentamansa laivan kanssa hän oli tuhonnut muka pari Japanilaista sukellusvenettä ennenkuin tuli käsky tulla kotiin. Todisteita upotuksesta ei löytynyt edes Japanilaisten sota-arkistoista. Totuutena tämä kuitenkin "kirkon" historiikissa mainitaan.

Hubbardilla oli myös melkoinen maine naistenmiehenä, tämä mm. riiasi ja ilmeisesti paneskeli myös kavereidensa vaimoja. Osa kavereista oli ilmeisesti Ronin lumoamia koska tämä kertoi myöhemmin osan jopa oikein pakottaneen hänet käsittelemään vaimojaan. Oma vaimo sen sijaan sai olla rauhassa ja yksin.

Ron oli myös alunperin tuottelias science fiction kirjailija ja siihenhän tämä koko scientology uskontokin taitaa löyhästi perustua. On jumalolento Xenu joka oli galaktisen konfederaation diktaattori ja on avaruusaluksia jotka näyttää DC3 lentokoneilta. Myös tulivuoret ja atomipommit on mainittu. Scoentology-kirkon korkeammilla tasoilla pääsee lukemaan korkeamman tason salaista kirjallisuutta joka pistää miettimään että onko tämä joku koe vai mielisairasta tavaraa. Tää on oikeasti paljon paljon uskomattomampaa kuin mitä voisi kuvitella. Now shut up and take my money!

Lukija on selkeä-ääninen kuten näissä melkein aina. Kirjaa on helppo kuunnella ja aihe on ainakin minusta sen verran kiinnostava uskomattomuutensa vuoksi, että menee sarjaan Must listen!

Ennakkoarvosana: 4/5
Pituus: 17h 24min
Linkki: Amazon