sunnuntai 28. elokuuta 2016

Mika Waltari - Johannes Angelos

Pakko se on myöntää. Pidän Waltarin kirjoista. Sinuhe ja Mikael Karwajalka ovat ikuisia klassikoita, ja jos eivät jo ole top listallanani niin niiden pitäisi olla. PIdän tietysti myös Komisario Palmuista, mutta myönnän etten ole varmaankaan lukenut kaikkea tuotantoa joten pidin noita jotenkin tyypillisinä esimerkkeinä Waltarin kirjoista.

Johannes Angelos onkin vakavampi kuin Mikael Karwajalka. Filosofisempi kuin Sinuhe. Melkein tekisi mieli katsoa jostain että mikä on kirjoitusjärjestys? Mutta empä jaksa, hyvä kirja silti.

"Olin neljänkymmenvuotias, elämäni syksyn kynnyksellä."

Näitä on muuten kirjastot pullollaan ja näissä on perinteisesti hyvät lukijat. Niin nytkin: Lars Svedberg jonka muistan jo kasettikirja-ajalta.

Valistuneet ennakkopisteet: 4/5
Pituus: 19h 41min
Lukija: Lars Svedberg

sunnuntai 21. elokuuta 2016

Evan Thomas - Being nixon

- A man divided. Jälleen on vuorossa elämänkerta, tosin ilmeisesti tässä kirjassa on pieni nyanssi.
Tässä pyritään kuvaamaan kirjoittajan mukaan sitä, millaista olisi olla Nixon.

No sitten kysytään että miksi ihmeessä Nixon? No ensinnäkin siksi. Ja toisekseen siksi että Nixon on erittäin mystinen eläin amerikan historiassa. Nixon oli vallassa ennen minun kognitiivista aikaani joten en tiedä hänestä käytännössä mitään muuta kuin vitsit ja Watergate skandaalin. Enkä siitäkään oikeasti mikä se oli. Tiedän kyllä mitä ja ketä Bill Clinton lipoi omassa skandaalissaan, mutta tämä mies on minulle tuntemattomampi mutta eittämättä suurmies.

Odotan tästä taas paljon, pitäisi kuunnella näitä elämänkertoja enemmän. En ole pettynyt vielä koskaan. Toivottavasti tämä ei ole ensimmäinen.

Ennakkopisteet: 4/5
Pituus: 20h 29min
Nopeus: 1.5x
Linkki: Amazon

perjantai 19. elokuuta 2016

Daniel H. Wilson - How to survive a robot uprising

Nyt on sitten vuorossa todellakin kovanluokan opas! Kuinka selvitä robottien hyökkäykseltä. Tässä
kirjassa käydään läpi erilaisia robotteja, niiden aisteja ja toimintoja. Ja tietysti miten suojautua niiltä kun ne lopulta päättävät listiä meidät kaikki.

A must read. Mä ainakin meinaan selviytyä.

Ennakkopisteet: 4/5
Pituus 3h 5min
Linkki: Wikipedia

tiistai 16. elokuuta 2016

Charles Kiefer - Art of insight

Nyt ei oo taas ihan hirveen korkeet odotukset siitä että tää olisi hyvä kirja, mutta toisaalta tälläisissä asioissa kannattaa käyttää kaikki apu mitä on tarjolla. Ja toisinaanhan olen yllättynyt positiivisesti.

Eli taas on kyseessä self-help kirja innovaatioiden alalta. Oletteko muuten huomanneet että ne entiset "kuinka parannun masennuksesta/tulen onnelliseksi" kirjat ovat jääneet vähemmistöön? Ja tilalle on tulleet nämä "kuinka voitan kaikki" kirjat?

Voi olla että se olen vain mä.



Ennakkopisteet: 3/5
Pituus: 4h 11min
Nopeus: 1.5x


p.s. Hajotin puhelimeni joten kuuntelut on hetken vähemmällä.

keskiviikko 10. elokuuta 2016

Ernest Cline - Ready player one

Olin kuullut tästä kirjasta pelkästään hyvää ja monestakin lähteestä. Viimeinen niitti oli muron
suosittele kirjaa palsta. Tämä oli saatava.

Kirja kertoo (tyypilliseen tapaan en tietysti tiedä...) luultavasti OASIS virtuaalitodellisuus/pelin tekijän kuolemasta, hänen jättämästään perinnöstä ja siihen liittyvistä pelitehtävistä ja sinne sijoittuvista arvoituksista.  Meille nörteille sopivaa scifiluettavaa siis.

Tämä kirja on myös suomennettu mutta päädyin hankkimaan englanninkielisen version audiblelta. Lukija on tyypilliseen tapaan hyvä ja kerronta sujuvaa. Jotta saan varmasti selvää päädyin kuitenkin poikkeuksellisen alhaiseen nopeuteen eli 1.3.

Ennakkopisteet: 4/5
Pituus: 15h 41min
Linkki: Wikipedia

p.s. Sain tälle blogilleni värvättyä ehkä ensimmäisen lukijan! Terkkuja jos tunnistat itsesi!



Keskitunnelmat 11.8.

Kirja on suorastaan taianomaisen hyvä. Lukija onnistuu viemään minut täydellisesti kirjan ympäristöön ja täytyy sanoa että suosittelut ja kehut tämän kirjan suhteen ovat pitäneet täysin paikkaansa. Aivan loistavaa kuunneltavaa. 

Tästä on muuten tulossa myös elokuva ja suomennettukin tämä on. Suosittelen.

Pisteet: 5+/5

Summary in english

It seems like this page is getting "lots" of hits from abroad so I summarize this in english also. VERY GOOD book, one of the top ten ever listened to. Good, clear voiced reader. Worth listening to multiple times. Might sink better to older audiences with personal experience from golden era of arcade gaming and computers (80's).

Toinen kierros - Second round

Olin niin innoissani kun tästä kirjasta tehtiin elokuva että vein ihanan naisystäväni katsomaan sitä ajatuksena että hän saisi pienen idean siitä millaisisita asioista pidän. 

Virhe! Elokuva oli sellainen raiskaus tästä kirjasta että en uskaltanut edes kuunnella tätä uudelleen. Nyt näin kirjan levynnurkalla ja päätin pistää uudelleen kuunteluun toive siitä että ehkä se ei kuitenkaan ollut ihan niin huono kirja kuin elokuva antoi ymmärtää. Ei se ollut! Kirja on edelleen aivan loistava ja Wil Wheatonin lukemana suorastaan huikea. En tajua miten elokuvasta oli saatu niin huono... ellei se sit johtunut siitä että oikeuksien omistajat eivät olleet antaneet lupaa käyttää oikeita pelejä ja elokuvia tässä yhteydessä?  Käsittämättömän paska elokuva ja käsittämättömän hyvä kirja!

sunnuntai 7. elokuuta 2016

Karo Hämäläinen - Yksin

No nyt on sitten kylllä kerrassaan hienosti kirjoitettu kotimainen teos. Tässä mennään syvälle Paavo
Nurmen (ilmeisen fiktiivisesti keksittyyn) mieleen ja kuvataan millaista on olla juoksijasankari. Tai siis lähinnä miten sellaiseksi tullaan.

Hyvä kirja, hyvä lukija. Ei sen isompia jaaritteluja. Löytyy juuri nyt tarjouslaaristakin.

Ennakkopisteet: 4/5
Pituus: 6h 28min
Linkki: Elisakirja

tiistai 2. elokuuta 2016

Knalli ja Sateenvarjo

Knalli ja sateenvarjo on klassikko jonka olen kuunnellut läpi useita kertoja.  Nyt tuli kuitenkin uusi
tilaisuus aloittaa alusta kun pieninkin tyttömme on siinä iässä että voi alkaa nautiskelemaan brittiläisen huumorin kukista. Tosin en tiedä kuinka paljon viisivuotias näistä vielä ymmärtää, mutta ainakin nukuttaa matkoilla paremmin.

Käsittääkseni (ja wikipedian mukaan) tämä on suomennos josta on tehty teatterinomainen versio jota on soitettu ainakin radiossa. Alkuperäisteos on Edward Taylorin ja John Grahamin kuunnelmasarja the Men from the ministry. Sarja kertoo Englannin ministeriön erikoisosaston työntekijöiden (Hannibal Hamilton Jones (vanhempi virkamies), Mildred Murfin (Sihteeri), Richard Lamm (nuorempi virkamies) ja Sir Henry Pitkin (osaston pomo) ) toilailuista.

Olen nämä tallentanut joskus muinoin radiosta, ennen äänikirjakauppoja ja jättänyt itselleni itse numeroiden, joten järjestys voi olla jotain muuta kuin se esimerkiksi Elisakirjassa on. Pyrin numeroimaan ja merkitsemään tänne ne jaksot mitkä tuli kuunneltua. LInkkaan myös paremmalle sivulle jossa on tarkemmat kuvaukset jaksoista. Kiitos Pikkupaprika! Sarjassa on siis vissiin 170 osaa.

Pisteet: 2-5/5 (jaksot on erilaisia)
Linkki: Jaksokuvaukset (http://knallijasateenvarjo.pikkupaprika.com)



Jaksot

1. Päävoitto
2. Hyvin menee(1980)
3. Kruununjalokivet varmoissa käsissä (1980)


p.s. Pahoittelut kirjoitusvirheistä. Kauheeta luettavaa