perjantai 5. lokakuuta 2018

Alexander Stubb, Karo Hämäläinen - Alex

Nytku päästiin näihin elämänkertoihin niin poimin alesta tämän pitkään lukemista odottaneen
teoksen. En erityisesti ole koskaan pitänyt Alexander Stubbista vaikka täytyy sanoa että ihailen hänen menestystään ja kaikkea sitä mitä hän edustaa. Fiksu tyyppi joka jostain syystä ei henkilökohtaisella tasolla vaan kutkuta mua oikeaan suuntaan. Itse en ole Alexin tyylisesti urheilumiehiä joten ehkä se syy on siinä.

Kirja on mielenkiintoinen ja kertoo hienosti asioita kulissien takaa. Alex itse lukee kirjan joten tässä on sitä kaipaamaani autenttisuutta! Paitsi... Alex ei ole alussa vielä kovin hyvä lukija.  Erityisesti kirjan alussa kun kerrataan kirjan luomisprosessia lukijan eläytyminen kuulostaa surkealta lastenkirjalta. Kirjan edetessä varsinaiseen ydinalueeseen Alexin lukutekniikka kehittyy ja "juonenkäänteitä" suorastaan odottaa jännityksellä! Alun teennäisen otteen jälkeen sopiva tahti myös lukunopeuden suhteen löytyy.

Mielenkiintoinen teos joka sai mut ainakin alemmuuskompleksin partaalle. Miks vitussa toiset jaksaa noin paljon? Miks mä en? Toivottavasti joskus pääsen tapaamaan Tikon oikeassa elämässä ja voin kysellä neuvoja siihen mitä olisi kannttanut tehdä. Paljon jännempi ja minulle sopivampi kuin Kiira, semusamies tai Kimi.

Ennakkopisteet: 4/5
Pituus: 9h 10min
Nopeus: 1.3x
Linkki: https://www.storytel.fi/books/115898-Alex

Jälkitunnelmat

Tää oli oikeasti hyvä kirja! Ja tosiaankin Alexin lukutekniikka ja eläytyminen tarinaan paranivat niin että loppuakohti harmitti ajan kuluminen. Meinasi kyynel tulla silmään parissa kohtaa. 
Viimeisenä bonuksena tässä äänikirjassa oli vielä kuvaus siitä miten äänikirjoja tehdään. Aivan loistavaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti