Äänikirjojen kuunteleminen

Miksi kuunnella äänikirjoja?

Äänikirjoja voi kuunnella helposti kun tekee jotain muuta yksitoikkoista kuten vaikkapa imuroi, ajaa autoa, pilkkoo puita tai tekee jotain puutarhahommia. Miksi kuuntelisit samaa musiikkia lenkistä toiseen kun voisit uppoutua tarinoiden maailmaan? Ethän sä katso telkkaristakaan mainoksia toistuvasti vaan elokuvia. Tai ehkä katsot, sitten tämä ei ole sinulle.

Kiitos kuuluu varmasti äidilleni että opin pitämään kirjoista. PIdin tietysti erityisesti siitä että minulle luettiin pienenä satuja ääneen. Tämähän on vain kätevä jatkumo sille - joku lukee minulle rahasta kirjoja eikä minun tarvitse itse rasittaa silmiäni vaan voin keskittää katseeni vaikkapa niihin halkoihin tai seuraamaan leikattua reunaa ruohonleikkurilla. 
Miten kuuntelen äänikirjoja?

Kuuntelen itse äänikirjani android puhelimella, Smart audiobook player nimisellä sovelluskella.
Sovelluksen käyttö on helppoa ja huoletonta.
Smart audiobook playerin ominaisuudet:

  • Muistaa mihin jäit
  • Tukee käyttämiäni mp3 ja aac -formaatteja
  • Lukunopeuden muutos. Usein kirjaa voi kuunnella aivan hyvin 1.7X  nopeudella.
  • Kirjanmerkit
  • Kirjasto

Aiemmin käytin Applen Ipodia ja sen sisäänrakennettua sovellusta mutta siellä oli ongelmana se että CD:t piti ensin muuttaa oikeaan AAC muotoon.

p.s. Mp3 muodossa olevia  äänikirjoja voi muuttaa AAC muotoon esim Audiobookconverter sovelluksella - pyydettäessä voin kirjoittaa siitä erillisen oppaan.


Kuukausimaksulliset palvelut

Suomeen on rantautunut pari palvelua joista äänikirjoja voi kuunnella kuukausimaksua vastaan. Tälläisiä palveluja ovat ainakin Storytel ja Bookbeat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti