keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Nate Silver - The signal and the noise: Why so many predictions fail -- but some don't

Edellisen kirjan jälkeen oli ystävällisestä neuvosta huolimatta kuunneltava hieman tietokirjallisuutta. Tässä on kirja tilastotieteestä, informaatiotieteestä ja siitä miksi niin monet ennustukset menevät pieleen. "Emme todellisuudessa tarvitse dataa, tarvitsemme tietämystä".

Kaverilla on hyvää meriittiä ja tekstistä kyllä huomaa että tavaralla on painoarvoa. Tämä mennee samaan huipputietokirjojen kategoriaan kuin Freakonomics! tmv. Pakkoteos tieteenrakastajalle.

Aivan kirjan aluksi pureuduttiin informaatioteorian ongelmiin ja sen jälkeen heti yhdysvaltain vuoden 2008 talousromahduksen syihin ja asuntokuplaan. Nämä voisivat olla aivan hyvin suomesta vuonna 2015 - kysymyksiä on enemmän kuin aikaa kuunnella!

Lukijalla on hyvä ja taidokas ääni - kieli tosin on  tilastotiedettä tai yleensä informaatioalaa tuntemattomalle hieman teknistä.

Pituus: 15h 44min
Nopeus 1.5x
Kirjailija: Nate Silver
Lukija: Mike Chamberlain

Lopputunnelmat

Arvosanaksi nousee 5/5* ja uudelleen kuunteluun myöhemmin. Tämä sattui sopivaan ajankohtaan kun olin sopivasti tilastotieteellisesti viritetty. Ja tämä ei ole siis pelkästään tilastotiedettä vaan yleistietoutta tieteestä pitäville. Suosittelen!

p.s. Tämä näkyy olevan yksi parhaista vuoden 2015 kirjoista. Ehkä sain tähän vinkin TED ajattelijoiden suosituslistalta. Hyvä teos jokatapauksssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti