sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Jane Mayer - Dark money

Galbraithin päälle ei voinut ottaa mitään surkeaa lukijaa tai surkeaa kirjaa joten piti vetää varman
päälle ja ottaa jotain non-fiktiivistä väliin.

Kirja joka sattui ensimmäiseksi silmään oli Jane Mayerin vasta tämän vuoden tammikuussa julkaistu teos "Dark Money". Kirja kertoo (luultavasti?) zeitgeisthenkisesti Bildenberg jne. salaliittokamaa siitä miten pieni miljardöörijoukko ohjailee Yhdysvaltain politiikkaa. Nythä'n tämä tietystio on erityisen ajankohtainen kun siellä on vaalit tulossa.

Kirjan alateksti on The hidden history of the billionaires behind the raise of radical right - vapaasti suomentan siis Radikaalin oikeiston nousun takana olevien miljardöörien salainen tai piilotettu historia. Odotukset ei valitetavasti ole tämän kirjan osalta kovin kovat, mutta ainakin lukija on rautaa niinuin käytännössä aina näissä englanninkielisissä Random house audion kirjoissa.

Ennakkoarvosana: 3/5
Nopeus: 1.6x
Pituus: 16h 54min

Jälkitunnelmat

Tää oli oikeasti ihan hyvä ja mielenkiintoinen kirja. Aiha oli ajankohtainen ja ainakin minulle oli uutta että Yhdysvalloissa on mahdollista vaikuttaa niin paljon rahan avulla. Olen ehkä sinisilmäinen kun kuvittelen ettei tuo ole mahdollista suomessa, mutta kuten tavallista, olen luultavasti väärässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti