sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Lawence Wright - Going clear

... Scientology, Hollywood, & the Prison of Belief

L. Ron Hubbard, siinä on kaveri joka varmati herättää ainakin jotain fiiliksiä. Ja jos nyt ei jostain syystä satu tietämään Scientologian aivan päättömän uskomatonta tarinaa niin kannattaa tutustua. Ja tutustumisen jälkeen tietysti kuunnella tämä kirja.

Jo kirjan alusta, missä käsitellääön scientologian historiaa, tulee selväksi että tämä tulee olemaan hulvaton seikkailu. Hubbard väitti mm. olleensa sota-aikaan agentti ja ties mitä. Komentamansa laivan kanssa hän oli tuhonnut muka pari Japanilaista sukellusvenettä ennenkuin tuli käsky tulla kotiin. Todisteita upotuksesta ei löytynyt edes Japanilaisten sota-arkistoista. Totuutena tämä kuitenkin "kirkon" historiikissa mainitaan.

Hubbardilla oli myös melkoinen maine naistenmiehenä, tämä mm. riiasi ja ilmeisesti paneskeli myös kavereidensa vaimoja. Osa kavereista oli ilmeisesti Ronin lumoamia koska tämä kertoi myöhemmin osan jopa oikein pakottaneen hänet käsittelemään vaimojaan. Oma vaimo sen sijaan sai olla rauhassa ja yksin.

Ron oli myös alunperin tuottelias science fiction kirjailija ja siihenhän tämä koko scientology uskontokin taitaa löyhästi perustua. On jumalolento Xenu joka oli galaktisen konfederaation diktaattori ja on avaruusaluksia jotka näyttää DC3 lentokoneilta. Myös tulivuoret ja atomipommit on mainittu. Scoentology-kirkon korkeammilla tasoilla pääsee lukemaan korkeamman tason salaista kirjallisuutta joka pistää miettimään että onko tämä joku koe vai mielisairasta tavaraa. Tää on oikeasti paljon paljon uskomattomampaa kuin mitä voisi kuvitella. Now shut up and take my money!

Lukija on selkeä-ääninen kuten näissä melkein aina. Kirjaa on helppo kuunnella ja aihe on ainakin minusta sen verran kiinnostava uskomattomuutensa vuoksi, että menee sarjaan Must listen!

Ennakkoarvosana: 4/5
Pituus: 17h 24min
Linkki: Amazon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti