keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Walter Isaacson - The Innovators

... how a group of hackers, geniuses and geeks created the digital revolution. Menee kylmät väreet selkäpiissä kun kirjoitan tätä.

Tämä oli nimen perusteella kuuntelujonotuslistalla jo jonkun aikaa. Sama kaveri kirjoitti erittäin suuresti pitämäni ja kahdesti kuuntelemani Steve Jobsin elämänkerran ja pari muuta erittäin laadukasta elämänkertaa (jotka olin kuunnellut).

Oletin kuitenkin suitsait sukkelaan että tämä kirja on kirjoitettu ennen Jobsia, mutta luulin väärin. Kirjan alussa kirjailija valottaa tämän teoksen historiaa ja kertoo että päätti palata tämän kirjan pariin Jobsin elämänkerran jälkeen.

Teos kertoo tietotekniikan pioneereistä kuten esimerkiksi Ada Lovelacesta. Tämän kirjan täytyy olla jokaisen itseään kunniottavan nörtin lukulistalla.

Totuus useista innovaatioista, nykymedian antaman kuvan vastaisesti, on se että ne eivät ole yksitttäisten ihmisten yksin tekemiä, vaan todellisuudessa ne ovat erilaisten ryhmien aikaansaannoksia.  Tässä kirjassa kerrotaan heistä joiden harteilla me nykyajan nörtit* seisomme.

Lukijana ei ole itse Isaacson itse mutta erittäin tasokasta kuunneltavaa jokatapauksessa.  Kirja on englanninkielinen.

Ennakkopisteet: 5/5
Pituus: 17h 29min
Nopeus: 1.5x
Linkki: Goodreads
* Nörtti; En oikein pidä tuosta sanana. Nörtti vertaantuu ikäiselleni 80-luvun teinitissielokuvien kesäleirin matematiikkaryhmän rillipäiseksi kiusatuksi neroksi jolla on aasin nauru. Geek sanalle henkilönä ei oikein ole mieleistäni suomennosta ja nörä/nöräily (verbinä) taas voi olla vieras eikä taivu kunnolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti