maanantai 19. joulukuuta 2016

Maaret Kallio - Lujasti Lempeä

kuva: Maaret Kallio
Bongasin tämän syksyllä ennakkotarjouksesta (näkyy olevan taas) koska olen aina pitänyt tämän
genren kirjoista ja tämä on ensimmäinen (?) jonka kuuntelen kotimaisella kielellä. Vieläpä kohtuullisen ajankohtaiselta ja pitämältäni bloggaavalta, tvstä tutulta kirjailijalta. En ole kyllä ihan varma siitä että olenko sittenkään lukenut Maaretin blogeja kuin sattumalta mutta sellainen fiilis mulla on että nimenomaan ne hyvät artikkelit ovat olleet Maaretin käsialaa. Sitä parempi Maaretin kannalta.

Onko tämä nyt elämäntaitokirja vai self-help kirja? En osaa päättää. Omaan elämäntilanteeseeni tämä kuitenkin sopii ja kirjailijan itsensä lukemana näitä on fantastista kuunnella. Maaretin ääni jostain syystä ei yhdisty mielessäni ollenkaan hänen kasvoihinsa mutta ääni on sävyltään ja lukutekniikaltaan ensikertalaisen ei-ammattilaisen lukemaksi miellyttävä.

Tarkoitus on yrittää tällä kertaa keskittyä sisältöön ja ääneen joten yritän pitää nopeuden rajoitettuna. Tyypillisesti kuitenkin korvani vaativat kuulokkeille hieman nopeampaa tahtia kuin kaiuttimiin tai puhuessa joten tässäkään ei mennä ihan perusnopeudella.

Kirjan alussa luvattiin että äänikirjan  lopussa on mukana myös kirjassa käydyt tehtävät erikseen uudelleen läpikäymistä varten. Arvostan tätä. En olisi ehkä jaksanut kirjanmerkeillä kikkailla.


Kysymys kuuluu tietysti: Miten malttaa ja uskaltaa uppoutua tämän kirjan keskelle?Nopeus: 1.2x
Ennakkopisteet: 4/5
Pituus: 5h 40min
Linkki: Maaret kallion blogi

p.s. Mä oon siitä paska bloggari etten saa mitään korvauksia, näytteitä tai etuja mistään ja silti "mainostan". Kirja on mielestäni hintansa väärtissä tarjouksessa elisakirjassa: Nappaa tästä. Kotimaista firmaa voi välillä vähän tukea.


Jäklitunnelmat

Tää oli ilman muuta paras (tosin ilmeisesti myös ainoa jonka ainakaan muistan) tälläinen elämäntaitokirja jonka olen suomeksi kuunnellut. Ja kaikenkaikkiaankin todella hyvin paitsi kirjoitettu niin myös tehty. Menee uudelleen lukuun vaikkei tämä nyt tällä kertaa viisikauttaviisi pisteitä saakkaan. 

Pidin erityisesti kirjan loppupuolella olevasta "Mitä tekisit, ellet pelkäisi?" osuudesta. Ihan huippua. 

Myös Maaretin lukeminen oli paikkapaikoin todella hyvää, ehkä se alkoi jhossain kohti sujua tai sitten siinä oli vaan mukava tekemisen imu. Mahtavaa työtä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti