lauantai 15. syyskuuta 2018

John Irving - Oman elämänsä sankari

Kuuntelen heti edellisen Irvingin teoksen perään toisen ja odotan vähintään yhtä hyvää kuunteluelämystä. Tässä jotenkin yhdistyy suuren loistavan klassikon kerronta loistavaan luentaan: tarina, ihmiset ja paikat imaisevat mukaansa. Tästä voi oppia jotain, pitäisi varmaan lukea enemmän näitä klassikoita ja lopettaa nykytilanteessa vellominen ja selättää FOMO.

Lukijana jälleen Jukka Pitkänen jolla loistava, tälle kirjalle sopiva eläytyvän monotoninen lukutyyli. Tämä elävöittää kirjan vähän kuin tämä olisi jonkinlainen kuunnelma, ohjattu uusi elävöitys tästä tarinasta. Jonkun toisen lukemana tämä olisi varmasti toisenlainen.

Ja mikä parasta, tämä on riittävän pitkä!

Kaikenkaikkiaan kovat odotukset. Vähintään 4/5

Ennakkopisteet: 4/5
Pituus: 27h 35min
Nopeus: 1.5x
Linkki: https://kirja.elisa.fi/aanikirja/oman-elamansa-sankari

Jälkitunnelmia

Jo kirjaa kuunnellessa aattelin että onkohan tästä tehty se elokuva Cider house rules (ei, en todellakaan etukäteen kattonu kansia tai tiennyt ton jo aikaa sitten katsomani elokuvan alkuperää) kun tässä puhuttiin niistä säännöistä talon seinällä... no onhan se! Pitääkin siis katsoa tuo Hallströmin loistava elokuva (silloin kyllä ajattelin että ompa outo kun tässä ei oikein tapahdu mitään...).

Kirja on loistava ja pidän nimenomaan hahmojen kehityksestä joka on jotain aika uutta ainakin näissä viimeaikaisissa kirjoissa joita olen lukenut. Pitäis lukee näitä vanhoja klassikoita useammin.

Vahva kyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti