lauantai 24. marraskuuta 2018

Dan Simmons - Abominable

Oh-my-fucking-god. Nyt on niin hyvä kirja ettei meinaa malttaa mitään, ja vielä niin pitkäkin että ei
lopu kesken! 30 tuntia ihan huikean hyvin kirjoitettua ja mukaansatempaavaa tekstiä, luettuna hyvin.

Minulla on ollut pikkupojasta saakka kiinnostus suuriin seikkailuihin, tutkimusmatkoihin ja dokumentteihin niistä. Erityisesti naparetkiin.  Luin jokin aika sitten kirjan naparetki joka kertoi ruotsalaisten pähkähullusta retkestä vetypallolla pohjoisnavan yli. Vähän sellainen "tuosta yli niin että heilahtaa, heja sverige!" tyyppinen juttu. Sen jälkeen sit sain suosituksen Terror tv-sarjaan joka kertoo jäihin jääneen laivan miehistön tarinaa. En löytänyt sitä mutta huomasin että se perustuu kirjaan  ja kun en sitä sattunut löytämään äänikirjana niin löysin tämän samalta tekijältä.

Tässä kirjassa perehdytään George Malloryn mount everest retken jälkeisiin tapahtumiin mitä mielenkiintoisimmalla tavalla. Melkein tekee mieli pukea villapaitaa ja nahkasaapasta ylle ja lähteä valloittamaan lähikukkulaa. Huh, melkein voin tuntea viiman ja pakkasen. Suuren seikkailun tuntua todella on saatu tehtyä. Olen nyt kuunnellut tuota 9h joten kolmasosassa olen ja matkavalmistelut kohti Intiaa ja sieltä vuoristoa on aluillaan, en usko että tämä tästä enää lässähtää!

Lukija on hyvä ja eläytyy hyvin. Sopiva lukutekniikka mahdollistaa kohtuullisen nopean kuuntelun vaikka aihealue on osin minulle tuntematon. Alla linkatun arvostelun perusteella tämä on tylsä, mutta minä pidän näistä hitaista jännittävistä, suurista seikkailuista ja niiden kuvauksista.

Pituus:29h 41min
Nopeus: 1.6x
Ennakkopisteet: 5/5 (ehkä liian pitkä uudelleen kuunteluun ja lienee jonkinlainen jännitys/kauhukirja)
Linkki: (Mallory) https://en.wikipedia.org/wiki/George_Mallory

https://bloody-disgusting.com/news/3260903/book-review-dan-simmons-the-abominable-is-one-long-slow-climb/

p.s. Tässä on jotain Yetihommia mukana joten ei tämä ehkä pelkkää fiktiivista dokumenttiakaan ole.

Jälkitunnelmia

Voi vitsi että oli hyvä. Eikä tää muuten sit kuitenkaan pettänyt tuon yetinkään osalta. Nerokas kirja, parempi kuin Dan Brownit. Varmasti siellä joku nyt miettii että mitä vittua? Siihen ei ehkä hirveästi edes tarvita - mutta tarkoitan sitä oivallusten ja infon määrää jonka tästä saa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti