perjantai 30. marraskuuta 2018

Elina Tanskanen - Onnellisesti yhdessä


En muista mistä mä ensi kerran tutustuin näihin Elina Tanskasen juttuihin mutta luultavasti johonkin blogi tai asiantuntijakommentteihin facebookin/whatnot kautta. Muistan että pidin hänen jutuistaan ja hänen otsatukastaan kovasti. Hyvää tarinaa ja harmi ettei niitä nyt enempää ole vähään aikaan tullut. Vai johtuuko se etten näe niitä siitä etten enää ole facebookin tmv. mielestä kohderyhmää ja se filtteröi ne pois? Vai eikö tää parisuhdeporukka enää bloggaa samaan tahtiin? Se yksi ihq onnellisesta parisuhteestaan bloggaava mieshän ainakin vaihtoi lennosta toiseen naaraxeen. Ei menny ihan niin hienosti kuin moni ajatteli mielessään mutta näkyy jatkavan silti. Hyvä niin, kaikilla on oikeus onneen.


Nyt Elina on myös teeveestä tuttu koska oli tämän vuotisessa Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa. 

No mutta paluu tähän kirjaan. Alun perusteella tämä on oikein hyvä ja tarpeellinen opus. Elina on Logoterapeutti - joka nimenä on ehkä tuntematon mutta ajatuspohjaltaan äärimmäisen kovaa kamaa (vrt. Viktor Frankl kirja joka on täällä jo aiemmin arvosteltu) - ja paljon muutakin. Hän kuulostaa ja kertoo olevansa täynnä rakkautta ja hyvässä parisuhteessa. Siitä on hyvä kertoa ja asia on tärkeää: kuinka MINÄ voisin olla parempi parisuhteessani.

Elina lukee kirjan itse ja ääni on miellyttävä ja kuten käytännössä aina, on teksti kirjoittajan itsensä lukemana parasta. Vähän hidas lukija hän on joten pieni nopeutus paransi tätä minulle oleellisesti.

Odotan paljon ja luulen että tämä perushyvä kirja vaikka en nyt ihan just koekkaan tätä ajankohtaiseksi. Suhteessani ainakin näitä alussa käytyjä asioita huomiodaan ja sovelletaan jo. Valitettavan lyhythän tämä tosin on.

Pituus:  3h 08min
Ennakkopisteet: 4/5
Nopeus: 1.3x - 1.5x
Linkki: Elisakirja

Jälkitunnelmat

Hui, olipas tämä hyvä opus. Jäi hyvä mieli ja löytyi sieltä kuitenkin niitäkin juttuja joita voisi ihan hyvin ottaa käyttöön myös ongelmttomassa ja rakkaudellisessa parisuhteessa. Varmasti jokaiselta löytyy jotain joka voisi olla paremminkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti